Tussen ca 1802 en 1819 is in Venlo het merk 46 gebruikt (evenals de merken D, BBW en WS) door de pijpenfabriek van Jean Lenssen [PKN nr 16, 1982].
In Roermond is het merk door verschillende pijpenmakers gebruikt tussen circa 1810 en 1835.
Daarnaast is het ook bekend uit Den Bosch (de firma Eras) en Stevensweert.
In Belgie is het merk door de fabriek van Jean Knoedgen in Bree gebruikt. Knoedgen was vanaf circa 1853 in Bree gevestigd tot 1979 toen het bedrijf door Gubbels uit Roermond werd overgenomen.
Uit Duitsland (o.a. uit Hilgert) zijn stortvondsten bekend uit het Westerwald waarbij het merk op verschillende ovale en rondbodem modellen gestempeld was.
Pijpje dat in Gouda gemaakt lijkt te zijn, ca 1740-1780. Hielmerk is ofwel 64 met 4 in spiegelbeeld, ofwel 46 in spiegelbeeld met 6 dubbel gespiegeld..
Het merk 46 gekroond werd rond 1810-1820 ook door de pijpenfabriek van Gerard Gruyters in Roermond gebruikt. Behalve 46 gekroond gebruikte Gruyters ook het wapen van de stad Roermond, een lelie, de gekroonde B, de gekroonde letters PD, de letters BAB gekroond (later SAB) en een leeuw als merk (ref *31).
Nadat Gruyters rond 1819 gestopt was werden deze merken tot circa 1830-1835 gebruikt door Peter Kluidgen die waarschijnlijk de fabriek van Gruyters over had genomen.
Hoewel het bijmerk gelijkenis vertoont met een Gouds Wapenschild, is dat het niet. De uitvoering van het schild en met name de 6 uitgesproken stippen in plaats van de sterren die het Goudse schild sieren verraden dat deze pijp (ver) buiten Gouda gemaakt is. Waarschijnlijk in Limburg, Belgie of Duitsland.
Onderstaande pijpjes zijn gevonden in een pijpenmakers stort in het Duitse Hilgert.
Uit de zelfde stortvondst kwamen ook onderstaande pijpjes met niet zichtbare merken.
Onleesbaar merk laag in de ketel, vlak boven de steel ingestempeld.
Een model dat door met name diverse (Noord-) Franse pijpenfabrikanten gemaakt werd.
Gevonden in Delft.