Pijpenkoppen uit de 17e eeuw met het hielmerk GH zijn bekend, maar onduidelijk is waar deze geproduceerd zijn.
Vanuit de 17e eeuw zijn pijpen bekend met het monogram GH of CH, waarschijnlijk zijn deze in Leiden geproduceerd
Het merk GH is in Schoonhoven gebruikt tussen ca 1730 en 1750, mogelijk ook later. In sommige literatuur wordt dit merk aan Gijsbert van Heumen toegeschreven maar dat lijkt niet logisch. Gerrit Holland(s) of Hollander werkte tussen 1730 en 1776 in Schoonhoven als pijpenmaker. Hij zal degene zijn die mogelijk als eerste de gekroonde G toepaste, en daar op een zeker moment de letter combinatie GH aan toevoegde. Vanaf het moment dat ook Gijsbert van Heumen in Schoonhoven rond 1749 met pijpenmaken begon zal Gerrit Holland het merk GHL gebruikt hebben, en Gijsbert het merk GVH.
In Amsterdam trouwde op 13/12/1631 de uit Engeland (Haemelton) afkomstige pijpmaker Gouwe Hamiltoun, hij zou het merk GH gebruikt kunnen hebben (Friedrich, 1975)
Gekroonde vis met initialen GH. Ca 1745-1770, waarschijnlijk Schoonhoven.
Het merk GH is echter ook bekend van soortgelijke modellen gemaakt door de Alphense pijpmaker Pieter van Rijk, die o.a. ook de initialen AVH, PVR, WH, IS en WVDH gebruikte (ref *2)
Gekroonde G met daarboven de initialen G H. Ca 1730-1750, waarschijnlijk Schoonhoven
Wapen van Utrecht met initialen G en H aan weerszijden van de kroon. Schoonhoven, ca 1750
Monogram GH of CH. Gebruikt in Leiden rond ca 1660. Meer uitvoeringen hier (CH)
Glazuur resten aan de bovenrand van de ketel en wat 'plat' gedrukte kop. Gevonden in Leiden
Onderstaand pijpje lijkt het merk GH (op zijn kop gestempeld) te hebben, lijkt van Duitse afkomst. Gevonden in de omgeving van Dordrecht.